(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Rychlý jahodový - bez pečení
Potřebné ingredience
1,5 balíčku cukrářských piškotů ( dlouhé), asi 1 kg čerstvých jahod ( ale můžeme zvolit i jiné ovoce), 400 g smetany ke šlehání, 400g zakysané smetany, 100g moučkového cukru a 3 plátky želatiny.
Postup přípravy
Želatinu namočte do studené vody, nabobtnalou rozpusťte za stálého míchání na mírném ohni ( nevařit!). Půlku jahod nakrájejte na kousky a prosypte cukrem. Nechte asi půl hodiny odstát, dokud jahody s cukrem nepustí šťávu a promíchejte s prochladnou želatinou. V míse spojte dotuha vyšlehanou smetanu, kysanou smetanu a jahody s cukem a želatinou. Kulatou dortovou formu vyložte po obvodu pečícím papírem. Cukrářeské piškoty na spodním konci seřízněte, aby dobře stály a vyložte jimi celý obvod formy a dno. Směs nalijte do formy a nechte ztuhnout ( asi 4 hodiny, ideálně přes noc). Povrch ztuhlého moučníku ozdobte druhou půlkou zbylých jahod. Dortík je lehký a chutná skvěle.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé